Excite

Tutorial: zo maak je opvallende ogen

Wanneer mensen je ontmoeten kijken ze eerst naar de ogen. Dat maakt je ogen tot misschien wel het belangrijkste onderdeel van je gezicht. Zo maak je opvallende ogen die anderen niet snel meer vergeten: fris, sprekend en echte spiegels van de ziel.

Stap 1: highlighter

Gebruik een highlighter om het accent op je ogen te leggen. Breng met je vingertoppen of een kleine kwast een highlighter aan in een C-vorm. Begin vlak onder je wenkbrauw en trek ga door tot de bovenkant van je wangen. Je omlijst daarmee als het ware je ogen. Kies wel een highlighter zonder al te veel glans, om een ‘bril’ van make-up te voorkomen.

Stap 2: basis oogschaduw

Begin nu met het aanbrengen van een matte kleur oogschaduw als basis op je oogleden. Dit doe je om te voorkomen dat je oogschaduw gedurende de dag goed blijft zitten. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur als jouw huidskleur of een transparante oogschaduw (primer). Breng aan van je binnenste ooghoek over je gehele ooglid heen.

Stap 3: oogschaduw kleur

Met deze stap maak je echte opvallende ogen. Breng een levendige tint aan in de binnenhoek van je ogen en vervaag richting de buitenste hoek. Door een lichte, opvallende kleur te gebruiken krijg je een frisse oogopslag. Denk aan een goudtint of appeltjesgroen. Als je een klein kleurenpallet oogschaduw hebt, zit er vaak een lichte tint in de set. Perfect voor dit karwei!

Stap 4: grote ogen

Nu is het tijd om je ogen optisch groter te maken. Gebruik hiervoor een donkere, of bronstint oogschaduw in de plooi van je oogleden. Begin aan de binnenkant, net voorbij de lichte oogschaduw kleur van de vorige stap, en meng door tot aan de buitenhoeken. Door deze stap benadruk je de natuurlijke schaduw van je ogen, waardoor je vanzelf grote, opvallende ogen krijgt.

Stap 5: mascara

De finishing touch voor opvallende ogen is natuurlijk met een mascara. Probeer met de mascaraborstel ieder wimperhaartje te voorzien van een laagje zwarte mascara. Door de totale breedte van je ogen te accentueren lijken ze namelijk groter. Vergeet voor een complete oogmake-up ook de wimpers aan de onderkant van je ogen niet!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021