Excite

Twee staartjes voor volwassenen

Twee staartjes is een leuke look voor jonge meiden, maar hoe draag je dit kapsel als je ouder bent dan tien? Staartjes aan de zijkant van je hoofd kunnen helaas de indruk wekken dat een vrouw zich jonger probeert voor te doen dan ze is. In dit artikel lees je hoe twee staartjes op de catwalks in 2013 toch heel trendy zijn gebleken.

Twee paardestaarten

Twee staartjes zijn hip, zo is gebleken op de catwalk van het modemerk Laura Biagiotti. Niet de twee staartjes zoals we bij jonge meiden zien aan de zijkant van het hoofd, maar twee staartjes boven elkaar. Het is een voorzichtig teken dat de haartrend van dit seizoen twee paardenstaarten boven elkaar zal zijn. Zowel met lang haar als met halflang haar is deze haarstijl draagbaar.

Twee staartjes middenscheiding

Het kapsel van twee paardenstaarten boven elkaar wordt enkel gedragen met een middenscheiding, die strak naar achteren is getrokken vanaf boven de oren. Het haar boven en onder de scheiding wordt apart vastgezet met een simpel elastiekje, omwikkeld met een lok haar. Voor het effect van dit kapsel is het belangrijk dat de scheiding heel precies is gemaakt.

Strak kapsel

Het idee achter deze haarstijl van twee staartjes, is dat het een strakke, futuristische look geeft. Het is daarom belangrijk dat alle haren, net als de middenscheiding, strak om het hoofd zitten. Zorg dat er nergens kleine haartjes uitsteken. Behandel je haar met een stijltang als dat nodig is om van pluizend haar af te komen. Maak je haar eventueel glad met wax voor een extra strakke look. Met haarlak kun je weerbarstige haartjes glad sprayen voor een superstrak resultaat.

Handig en snel kapsel

Ondanks dat al die haarspray en strakke scheidingen veel werk lijken, is een kapsel met twee staartjes gemakkelijk en snel. Ook wanneer je geen tijd hebt om je haren te wassen kun je in een handomdraai deze twee paardenstaarten maken. Dit kapsel geeft een verzorgd en strak accent aan je look.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021