Excite

Een uitgescheurde oorlel, wat nu?

Oorbellen maken de vrouw. Hoe groter de oorbel, hoe beter. Maar hoe groter betekent vaak ook hoe zwaarder. Waar ontwerpers vaak vergeten rekening mee houden zijn de beperkingen van een oorlel. Zeker wanneer je gaatjes hebt kan een uitgescheurde oorlel sneller optreden bij het langdurig dragen van te zware oorbellen.

Zorgen om je oorlel

Grote oorbellen zijn een ware trend binnen modeland. Een groot nadeel van grote oorbellen is echter het gewicht. Waar de ene vrouw het dragen van zware oorbellen uren vol kan houden, moet een ander ze na een paar uur alweer uitdoen. Het te lang dragen van zware oorbellen kan een uitgerekte oorlel veroorzaken of in de ergste gevallen zelfs een uitgescheurde oorlel.

Wat is een uitgescheurde oorlel?

Bij een uitgescheurde oorlel veroorzaakt een oorbel een scheur in de wand van het gaatje in je oor. Er ontstaan twee pijnlijke wonden die vrij snel genezen. Meestal vindt de genezing al binnen tien dagen plaats. De scheur in de oorlel zal echter blijvend zichtbaar zijn. Hierdoor krijg je een tweeledige oorlel. Het dragen van oorbellen zal hierdoor onmogelijk zijn, omdat het gaatje niet vanzelf meer dicht groeit. Een oplossing is een oorlelcorrectie.

Wat is een oorlelcorrectie?

Bij een oorlelcorrectie wordt er in de scheurvlakken een stuk van de huid weggesneden. Hierna worden beide delen aan elkaar gehecht met zeer dunne hechtingen. Een oorlel bestaat uit zeer zacht weefsel dat makkelijk te behandelen is. Bij een compleet uitgescheurde oorlel kan er na de ingreep wel een klein litteken zichtbaar blijven. Een oorlelcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving.

En dan?

Na de oorlelcorrectie zal de wond enkele maanden moeten genezen. Hierna kun je gerust opnieuw gaatjes laten schieten op een plek naast je oude gaatje. Je zult wel voorzichtig moeten zijn met het dragen van oorbellen. Het verstandigst is om in het vervolg te kiezen voor lichtere ontwerpen of clipoorbellen om een uitgescheurde oorlel te voorkomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021