Excite

Nieuwe haartrend: de undercut

Begin van de vorige eeuw was het een echte trend onder de mannen. Bij de undercut is het haar op de bovenkant van het hoofd langer dan aan de zijkant en achterkant, waar het haar is opgeschoren. Bij de dames kennen we ook een undercut. Stoere meiden scheren bijvoorbeeld één kant van hun hoofd kort en laten de andere kant lang.

Undercut voor mannen

Vanaf de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werd de undercut echt populair. In de jaren veertig werd het strakke kapsel geassocieerd met de Hitler jugend, maar dat heeft nooit invloed gehad op de populariteit van de undercut. Zeker in de jaren vijftig en zestig liepen veel jonge mannen rond met dit keurige haar, maar langzaam kreeg het een rauwer randje.

De afgelopen decennia heeft de undercut een transformatie ondergaan. De haren bovenop het hoofd werden langer, waardoor een echte rock 'n' roll look werd bereikt. De undercut is daarom een tijd lang beschouwd als een kapsel voor jonge mannen met veel lef.

Op dit moment is de undercut weer helemaal terug in de mode. De zijkanten zijn dan opgeschoren en de lange haren bovenop worden met gel achterover gekamd. Meer en meer jonge mannen wagen zich aan deze retro haardracht, die na jaren weer terug is bij het basismodel van de jaren twintig.

Undercut voor vrouwen

Als de mannen een trend hebben met de undercut, kan de undercut voor vrouwen natuurlijk niet achterblijven. Bij de dames ziet dit kapsel er alleen heel anders uit. Zo zijn niet altijd de onderkant en zijkanten kaalgeschoren, maar bijvoorbeeld alleen één zijkant of een stukje bij de slapen.

Undercut zonder scheren

Meiden met middellange krullen of kroezend haar kunnen een undercut model creëren met knipjes. Aan de achterkant van je hoofd zet je je haren met knipjes vast, zodat je een krullende bos krijgt bovenop je hoofd. Je kunt hiermee variëren door bijvoorbeeld aan één zijkant je krullen omhoog te spelden en aan de andere kant je haar lekker te laten krullen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021