Excite

Verbod op zonnebank voor jeugd in Californië

Zonaanbidders in Californië krijgen een zware winter. Niet zozeer omdat het heel koud wordt, maar omdat de zonnebank wordt verboden. Althans, voor jongeren onder de 18 jaar. Vanaf 1 januari mogen minderjarigen niet meer genieten van de kunstmatige uv-straling en een al even kunstmatig bruin kleurtje.

Kans op huidkanker

Jerry Brown, gouverneur van Californië en opvolger van Arnold Schwarzenegger, ondertekende de wet afgelopen week. Nu.nl weet dat ook senator Ted Lieu het roerend met het verbod eens is. Hij vindt dat jongeren moeten worden beschermd tegen de schadelijke effecten van een zonnebank, met name de kans op huidkanker.

Op dit moment mogen kinderen tot en met 14 jaar niet onder de zonnebank. Pubers van 15 tot en met 17 mogen dat wel, mits hun ouders toestemming hebben gegeven. Door de nieuwe regel krijgt Californië de strengste wetten op het gebied van zonnebankgebruik. Andere staten hebben zo'n wet nog niet, maar volgens Ted Lieu zitten veel overheden daar wel aan te denken. In de staat Texas is zonnebankgebruik nu al verboden voor kinderen onder de 16 jaar.

Gericht op gezondheid

Californië wordt gezien als één van de meest vooruitstrevende staten in het over het algemeen conservatieve Amerika. Zo heeft Californië de meest liberale wetten wat betreft marihuanagebruik. Op het gebied van gezondheid doen ze dus ook erg hun best. Uit een ranglijst van Bestplaces.net blijkt dat de stad San Jose in Californië de meest gezonde stad van Amerika is. In de top 10 meest gezonde steden staan in totaal 5 steden in Californië, terwijl die staat helemaal niet voorkomt in de top 10 meest ongezonde steden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021