Excite

De juiste verzorging voor de mooiste tatoeage

Verzorging is voor een tatoeage heel essentieel. Steeds meer mensen nemen tegenwoordig een tatoeage. Het is een mooie versiering op de huid, maar het vereist de beste verzorging. Zo blijven je huid, je gezondheid en de tatoeage op hun best. Maar hoeveel verzorging vereist een tatoeage eigenlijk? Wat mag wel en wat mag niet bij een nieuwe tatoeage?

Hygiëne staat voorop in de verzorging van je nieuwe tatoeage

Een tatoeage is op het eerste gezicht een mooie versiering. Maar helemaal in het begin is het een soort schaafwond. Het duurt zeker een week voordat deze goed genezen is. Voor een goede genezing is het belangrijk dat je alle stappen voor verzorging goed opvolgt.

Hygiëne

Direct na het tatoeëren wordt de tatoeage bedekt. Iedere tatoeëerder doet dit op zijn eigen manier. Als eerste zal de tatoeëerder de hygiëne in acht nemen. Dit is essentieel voor de genezing van de wond. Hiervoor wordt de tatoeage afgedekt met wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie. Dit moet op de tatoeage blijven zitten tot de wond helemaal genezen is. Dat duurt ongeveer drie tot zes dagen.

Handen wassen

Hierna vereist de tatoeage nog wel extra verzorging. Als eerste mag de tatoeage niet aangeraakt worden. De plek moet twee keer per dag gewassen worden met milde ongeparfumeerde zeep. Na het wassen dep je de tatoeage droog met een schone handdoek of tissue. Let op, dit moet heel voorzichtig gebeuren.

Tatoeagezalf

Van de tatoeëerder krijg je meestal speciale zalf mee waarmee de tatoeage behandeld moet worden. Weet wel, smeer de zalf altijd op nadat je de handen hebt gewassen. Dit in verband met de hygiëne. Gebruik ook geen andere zalf dan die je van de tatoeëerder hebt gekregen.

Niet aanraken

Jeuk is een heel normaal verschijnsel bij een nieuwe tatoeage. Dit betekent namelijk dat de wond geneest. Hierdoor zal het wel moeilijker zijn de tatoeage niet aan te raken. Gebruik ook geen desinfecterende middelen. Als je rare verschijnselen hebt, raadpleeg eerst de tatoeëerder voordat je de tatoeage zelf behandelt. Bij hele extreme verschijnselen als zwelling, bloeding of pijn ga je zo snel mogelijk naar de huisarts.

Langer plezier van je nieuwe tatoeage

Vraag gerust aan je tatoeëerder hoe je extreme gevolgen kan voorkomen en je je nieuwe tatoeage het langst mooi houdt. Goede verzorging van de tatoeage staat sowieso op nummer één. Daarnaast speelt lichamelijke conditie en gezondheid ook een rol bij de genezingstijd van je tatoeage. Met de goede verzorging heb je het langste plezier van jouw tatoeage.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021