Excite

Wat te doen tegen vet haar?

We kennen het allemaal, vet haar. Het voelt zwaar, vies en het plakt waardoor ze als het ware vettige slierten vormen. Vooral bij de wortels kan je gelijk zien of je vet haar hebt, het kan zelfs jeuken. Maar wat doe je tegen vet haar? Is er wel een oplossing? Gelukkig wel! Hieronder staan wat tips tegen vet haar.

Vettige hoofdhuid

Wanneer je te vaak aan je hoofdhuid komt, verspreid je talg en activeer je de talgklieren over je hoofdhuid. Probeer dus zo min mogelijk met je vingers door je haar te gaan, te kammen en te borstelen. Is het echt nodig? Kam of borstel dan alleen de uiteinden van je haar.

Haarproducten

Er zijn veel haarproducten op de markt gebracht die beloven je haar minder vet te maken, maar dit helpt doorgaans nauwelijks. Je haar kan juist vettig en zwaarder aanvoelen wanneer je een wax, haarserum, glansproduct of een leave-in conditioner gebruikt. Vermijd dus in dat soort producten het liefst. Kan je echt niet zonder? Gebruik het dan met mate.

Minder wassen

Wat voor veel mensen met vet haar een 'wondermiddel' is, is het minder wassen van het haar. Tijdens het wassen van je haar masseer namelijk je de hoofdhuid en dit zorgt ervoor dat talg wordt aangemaakt en verspreid. Het is dus niet nodig om dagelijks je haar te wassen, aangezien het alleen vetter wordt. Twee keer per week is meer dan genoeg. Heb je echt vet haar? Gebruik dan eens eens droogshampoo! Het is dé oplossing voor haar dat snel vet wordt en het is makkelijk en snel in gebruik. Er komt zelfs geen water van pas. Droogshampoo's zijn tegenwoordig in elk drogisterij te vinden voor een paar euro.

Je haar opsteken

Het gebeurt weleens dat je echt vet haar hebt en geen tijd hebt om te douchen. Je moet zo snel mogelijk de deur uit, maar wat doe je met je haar? De noodoplossing is je haar opsteken. Kam je haar naar achteren en zet het vast in een knot of staart. Bij los haar zie je sneller dat je vet haar hebt, dan wanneer je het opsteekt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021