Excite

Een vlechtknotje in je haar

Ben je los haar zat? Wil je een keer wat anders dan een saaie staart of je gebruikelijke knotje? Dan is een vlechtknotje echt ideaal. Zo heb je geen last van losse lokken haar of een zwiepende paardenstaart. Ook maak je echt de blits als je een vlecht gebruikt bij het opsteken van je haar. En het leukste is: een vlechtknotje is helemaal niet moeilijk!

Knot van een vlecht

De makkelijkste manier om een vlechtknotje te maken is door je haar in een lange vlecht te vlechten. Zorg dat je de vlecht bij je haarinzet begint met een elastiekje. De vlecht draai je vervolgens om je haarinzet heen. De knot zet je vast met schuifjes. Het uiteinde van je vlecht kun je verstoppen onder je knot. Maak je vlechtknot af met een mooie speld op het elastiekje van je vlecht.

Je kunt deze vlechtknot achter je oor plaatsen voor een asymmetrisch en chique effect. Voor een zwoele dansavond vervang je het speldje door een bloem. Je kunt ook variëren door een scheiding in je haar te trekken voordat je de vlecht maakt. Als je haar niet lang genoeg is kun je een streng nephaar meevlechten. Zet eventuele losse eindjes haar vast met schuifjes. Als je erg glad haar hebt, kun je de staart touperen.

Knot met invlecht

Een creatieve manier van een knot maken is door een deel van je haar in te vlechten, voordat je de knot draait. Je kunt deze invlecht vanaf de onderkant van de knot maken, door op de kop te gaan hangen. Vlecht net zover in zodat de knot op een goede hoogte zit. Zet hem dan vast met een elastiekje en draai de knot van je losse haar. Zet losse uiteinden weer vast met schuifjes.

Andere invlecht variaties

Behalve van de onderkant van je knot, kun je ook een andere type invlecht maken. Denk bijvoorbeeld aan een vlecht vanaf boven je slapen, horizontaal naar de achterkant van je hoofd. Zo kun je ook eventuele korte lokken bij de gezicht meenemen. Zet wederom je vlechtknotje goed vast met elastiekjes en schuifjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021