Excite

Het nut van een Thaise voetmassage

De meesten onder ons kunnen werkelijk genieten van een goede ontspanningsmassage. Of dat nu een nek-, schouders-, rug-, of full body massage is. Maar een voetmassage? Dat klinkt toch wat minder prettig. Het is echter niet zo kriebelig als het klinkt. Bovendien is een voetmassage ook nog eens erg goed voor je hele lichaam!

Thaise voetmassage

De voetmassage is niet een moderne trend in de wereld van spa's, ontspanning en kuuroorden. De voetmassage maakt deel uit van een oude vorm van oosterse geneeswijze. Met name in de regio rondom Thailand zijn massages - en dus ook voetmassages - een integraal deel van het medische systeem.

In moderne tijden in de westerse wereld valt de voetmassage onder de alternatieve geneeswijzen. Het idee achter een voetmassage zit hem in energiebanen en drukpunten. Overal op het lichaam bevinden zich drukpunten, en zo ook in de voet. Bij de voetmassage worden de drukpunten op de voetzool gestimuleerd.

Voetmassage en gezondheid

Een van de redenen voor het nemen van een voetmassage volgens oosterse wijze, is het verminderen van spanning in het lichaam, zowel lichamelijke als geestelijke spanning. De massage stimuleert de doorbloeding en activeert de organen en zenuwbanen in het lichaam, waardoor energie weer vrijelijk komt te stromen en stressklachten verminderen.

De werking van de voetmassage

De voetmassage begint met wrijfbewegingen over de hele voet, zodat je voet voldoende opwarmt om de massage te kunnen weerstaan. Wanneer de spieren in je voet voldoende warm zijn geworden, wordt er overgegaan op lichte knedingen en acupressuur volgens de drukpunten. Volgens de oosterse geneeswijze spiegelen deze drukpunten de organen in het menselijk lichaam, zoals de maag, nieren, darmen, hart en longen. Door de drukpunten te masseren worden de organen gestimuleerd.

Hoe voelt een voetmassage?

Het lijkt misschien een kriebelige bedoening, maar de meeste mensen ervaren een voetmassage als een prettig gevoel. In sommige gevallen kun je wel een lichte pijn voelen. Dit wijst op een blokkade in de energiestroom in je lichaam. Door het masseren van de drukpunten bij deze pijnprikkel zou de blokkade verminderen of verdwijnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021