Excite

Voetverzorging voor de zomer

Na een winter lang in dichte schoenen zijn je voeten vast wel toe aan wat frisse lucht. Uitgebreide voetverzorging voor de zomer is dan ook geen overbodige luxe voordat je je sandalen weer tevoorschijn haalt. Reserveer dus nu alvast een avondje om je voeten zomerklaar te maken en knip, scrub en lak de winter weg.

Voeten schoonmaken

Een goede voetverzorging begint met een grondige reiniging van je voeten. Zet een voetenbadje klaar met een bruistablet of bruisbal en laat je voeten lekker poedelen. Maak je nagels schoon met een bokkenpootje en knip ze bij nu je nagels nog een beetje zacht zijn van het water.

Behandeling van eelt

Nu je voeten nog zacht zijn van het water, kan je voetverzorging verder met de behandeling van eelt. Dikke eeltranden verpesten het aanzicht van je voeten in zomerse sandalen. Bovendien kan eelt scheuren en daardoor vervelende wonden veroorzaken. Er zijn heel veel manieren om eelt te verwijderen. Het makkelijkst gaat dat met een speciale eeltvijl en een puinsteen voor het grovere werk. Eelt verwijderen kan wat tijd in beslag nemen, maar eenmaal gedaan betekent dat je het de rest van de zomer goed kunt bijhouden. Smeer je voeten na de behandeling in met een fijne voetencrème.

Dagelijkse voetverzorging

Nu je het grote onderhoud hebt gehad, kun je tijd maken voor dagelijkse voetverzorging. In het beste geval neem je één tot twee keer per week een voetscrub. Hiervoor kun je een normale lichaamsscrub gebruiken. Gebruik een voetencrème voordat je gaat slapen en knip je nagels regelmatig bij.

Teennagels lakken

Mooie zomervoeten zijn niet compleet zonder een mooie nagellak. Teennagels lakken is niet het makkelijkste karweitje, maar met een tenenspreider kun je nagellak netjes aanbrengen. Begin met een basecoat tegen verkleuringen en maak je pedicure af met een felle zomerkleur of metallic lak. Een French Manicure op je tenen is tegenwoordig een echte no go.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021