Excite

Hoe maak je volle wenkbrauwen?

Een volle wenkbrauw is iets waar we niet allemaal mee gezegend zijn. Helaas zijn de volle wenkbrauwen toch echt een trend aan het worden. Veel vrouwelijke modellen worden zelfs gevraagd om niet meer te epileren, zodat de natuurlijke vorm van de wenkbrauw blijft bestaan. Zo is het ook makkelijker om bij een dunne wenkbrauw het accent op de juiste plek te leggen.

Trend op de catwalk

Volle wenkbrauwen domineren de catwalks in alle modesteden. Daaruit blijkt dat de dun geëpileerde streepjes die we jarenlang op straat zagen voorbij komen binnenkort ten einde zullen zijn. De volle wenkbrauw is weer helemaal terug en het devies lijkt: hoe donkerder hoe beter. Uitdunnen van de wenkbrauwen is dan ook not done; het is zelfs zo dat veel modellen helemaal niet meer hun wenkbrauwen mogen epileren van hun bureaus.

Volle wenkbrauwen bijwerken

Natuurlijk is het een gewaagde stap om je wenkbrauwen ineens te laten groeien. Het is een goed idee om in ieder geval te voorkomen dat je één lange wenkbrauw krijgt. Epileren is dus toegestaan tussen de wenkbrauwen en ogen. Ook aan de zijkant van het hoofd, op de slapen, geeft het een verzorgde uitstraling om te epileren. Laat de haartjes boven je oog die in een natuurlijk wenkbrauw passen, gewoon groeien. Epileer ook nooit aan de bovenkant van je wenkbrauw.

Wenkbrauwen kleuren

Lang was het een trend om de wenkbrauwen te bleken, zodat ze minder zichtbaar waren. Die tijd is nu voorbij. Zelfs met geblondeerd haar is het niet langer nodig om ook de wenkbrauwen een kleurtje te geven. Het contrast tussen haarkleur en kleur van de wenkbrauwen is juist iets om trots op te zijn. Wil je donkere, volle wenkbrauwen? Ga dan aan de slag met speciale wenkbrauwverf. Haarverf kan te agressief zijn dicht bij de ogen.

Wenkbrauwen aanzetten met make-up

Een veel makkelijkere manier om wenkbrauwen voller te doen lijken is met make-up. Dit bereik je met een speciaal wenkbrauwpotlood. Zorg dat het potlood goed scherp is en zet kleine streepjes in de groeirichting van de wenkbrauw. Vervaag de streepjes daarna met een borsteltje en zie daar: volle wenkbrauwen in een handomdraai.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021