Excite

Zo krijg je meer volume in je haar!

Heb je dun of fijn haar? Het kan dan moeilijk zijn om volume in je haar te krijgen, maar met de juiste tips en trucs kom je een heel eind. Zorg voor de juiste haarproducten, laat je kapper je het juiste kapsel knippen en neem 's ochtends te tijd om je haar te stylen. Binnen no time verwelkom je het volume terug in je haar.

Volume bij de kapper

De eerste stap voor een volle bos haar is het juiste kapsel. Informeer bij je kapper naar een kapsel met verschillende lagen. Hierdoor kun je de illusie wekken van voller haar en laagjes maken het stylen makkelijker. Als je ervoor openstaat om je haar te kleuren, kun je denken aan highlights. Blonde plukken op de juiste manier kun je haar optisch meer volume en glans geven.

Volume en haar producten

Omdat volumineus haar een trend is, zijn er veel producten op de markt die zorgen voor meer volume. Denk daarbij aan shampoo en conditioners, maar ook speciale producten zoals sprays en gels die je na het haren wassen in je coupe moet kneden. De belangrijkste eigenschap van volume conditioners en shampoos is dat ze je haar niet verzwaren. Zorg bij het douchen dat je de shampoo en conditioners goed uitspoeld. Breng conditioner voornamelijk aan op de haarpunten, en verspreid het dan naar boven.

Stylingproducten voor volume

Voor een volle bos wordt vaak aangeraden om 's avonds je haar te wassen en het op te laten drogen in een losse staart bovenop je hoofd terwijl je slaapt. De volgende ochtend kun je dan stylen. Het is natuurlijk niet zo dat je verdoemd bent tot futloos haar als je liever 's ochtends doucht. In het laatste geval maak je na het douchen je haren handdoekdroog en spray je op de haarwortels een volumespray. Beperkt het gebruik van mousse tot een minimum, omdat het je haar verzwaaart en vet maakt. Föhn je haar ondersteboven voor een maximaal effect.

Volume maken met krullers

Voor extra volume in je haar kun je gebruik maken van grote krulspelden. Rol de haarpunten glad om de rollers en zorg ervoor dat je haar helemaal droog is. Spray wat haarspray op de krullers voor versteviging en zet de föhn erop. Haal de krulspelden uit je haar en bewerk je lokken eventueel met wat extra spray en een ronde borstel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021