Excite

Vroegtijdige rimpels voorkomen

Ouder, dat worden we allemaal. Maar niemand die dat graag aan zichzelf ziet. Rimpels zijn helaas een van de eerste tekenen van het ouder worden. Wat kun je doen om vroegtijdige rimpels te voorkomen? Wij geven je de beste tips om je huid zacht en soepel te houden en huidveroudering tegen te gaan.

Een jonge huid van binnenuit

De basis van een jonge huid komt van binnenuit. Dat wil zeggen voeding en algehele lichamelijke gesteldheid spelen een grote rol in het voorkomen van vroegtijdige rimpels.

Hydratatie komt hierbij stipt op numero uno. Door elke dag voldoende water te drinken, houd je het vocht in je huid op peil. Voldoende hydratatie zorgt ervoor dat het collageengehalte in je huid in stand blijft. Collageen is het eiwit in je huid dat het zacht en soepel maakt. En dat maakt je er jonger uitzien en voorkomt rimpeltjes.

Ook gezonde voeding is belangrijk in het voorkomen van vroegtijdige rimpels. Huidveroudering wordt onder andere veroorzaakt door zogenaamde vrije radicalen, die bijvoorbeeld voorkomen in uv-licht, vervuilde lucht en sigarettenrook. Anti-oxidanten in voeding gaan die vrije radicalen, en dus huidveroudering, tegen.

Anti-oxidanten kun je vinden in verschillende soorten voeding. Vitamine A, ook wel retinol, bijvoorbeeld, zit vooral in lever, vis, melkproducten, wortelen, abrikozen en pompoen. Ook vitamine C is een geweldige anti-oxidant en vind je vooral in (citrus-)vruchten, maar bijvoorbeeld ook in aardappelen en (jonge) groenten. En ten slotte, is vitamine E ook belangrijk voor het behouden van een jonge huid. Deze vitamine vind je voornamelijk in plantaardige oliën, noten en zaden in vette vis.

Rimpels voorkomen van buitenaf

Naast een gezond en gevarieerd eetpatroon met voldoende water, kun je proberen om vroegtijdige rimpels te voorkomen met een klein beetje extra hulp. Er zijn verschillende anti-rimpelcrèmes op de markt, die ieder inspelen op een ander huidtype of behoefte.

Voor de huid waar slechts beginnende rimpels te zien zijn, of wanneer je rimpels in een zo vroeg mogelijk stadium wil voorkomen, kies je het beste voor milde producten. Denk bijvoorbeeld aan Normaderm, Vichy of Diadermine producten. Deze crèmes zijn zeer geschikt voor de tere huid en pakken tegelijkertijd ook beginnende rimpels aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021