Excite

Vrouw besteedt jaarlijks tien dagen aan haar

Als je haar maar goed zit! Dat moet het motto zijn van alle vrouwen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde vrouw tien dagen per jaar besteedt aan het verzorgen en stylen van haar haar. Wassen, föhnen en in model brengen is dus letterlijk een dagtaak.

Enquête

Het onderzoek naar haarverzorging van vrouwen werd gedaan door Fabriah.com, een bedrijf dat professionele haarverzorging verkoopt. Ze verspreidden een enquête onder 500 vrouwen. De ondervraagden gaven aan dat ze per dag zo’n tien minuten bezig zijn met het wassen van hun haar. Daarna volgt een kwartier föhnen en nog een kwartier om het in model te krijgen. Bij speciale gelegenheden of een avondje uit besteden de vrouwen nog meer tijd aan hun kapsel.

Gemakkelijke staart

Slechts twaalf procent van de vrouwen kamt haar haar ’s ochtends en kijkt er de rest van de dag niet meer naar om. Maar vijf procent van de vrouwen kiest er bewust voor om op sommige dagen niet meer dan een gemakkelijke staart te dragen. Alle andere vrouwen gaan iedere ochtend uitgebreider aan de slag met het in model brengen van hun kapsel.

Gezond haar

Een mooi kapsel en gezond haar hebben volgens de experts maar weinig tijd nodig. “Als je regelmatig naar de kapper gaat om je haar bij te knippen moet het niet lastig zijn het in model te krijgen. Een goede shampoo en conditioner zijn belangrijk om je haar sterk, gezond en glanzend te houden. We hebben allemaal wel eens een dag waarop je geen tijd of zin hebt om je haar te doen. Het vastbinden of wegstoppen onder een hoed is dan prima, het geeft je haar ook een dagje ‘vrij’ van stylingproducten,” aldus een woordvoerder van Fabriah.com.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021