Excite

Vrouwen besteden jaarsalaris aan rimpels

Het hoort onherroepelijk bij het ouder worden maar vrouwen doen er alles aan om het ontstaan van rimpels zo lang mogelijk uit te stellen. Uit een Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw in haar leven maar liefst 27.000 euro spendeert aan crèmes en behandelingen. Dit staat gelijk aan een gemiddeld bruto jaarsalaris.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een Brits bedrijf in de cosmetische chirurgie. In totaal werden 3.000 vrouwen ondervraagd. Uit dit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden (45%) ontevreden is met de resultaten van de anti-verouderingsproducten, maar toch is slechts 7% bereid om oud te worden zonder de rimpels tegen te gaan.

De gemiddelde vrouw geeft maandelijks 35 à 55 euro uit aan producten die het lichaam jong zouden moeten houden, zo weet de Engelse krant The Daily Mail. Dit bedrag valt maandelijks wel mee, maar loopt aardig op als het over een heel leven wordt berekend. In dat geval geven vrouwen gemiddeld 27.000 euro uit om het ouder worden uit te stellen.

Vrouwen kijken sowieso op tegen het fysiek ouder worden. Een derde van de ondervraagden stelde het verschrikkelijk te vinden om oud te worden. En één op de vijf gaf zelfs toe dat zij absoluut niet op hun moeder wilden lijken naarmate zij ouder worden.

De uitkomst van het onderzoek zal ongetwijfeld goed nieuws zijn voor het Engelse bedrijf. Vrouwen blijken bereid om veel geld uit te geven om het oud worden zo lang mogelijk uit te stellen. En dat zal zich vertalen in de winstcijfers van de cosmetica-industrie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021