Excite

Vrouwen zijn zomerdrinkers

De zomer heeft allerlei effecten op de mens. Omdat het langer licht is, passen we ons ritme aan en de meesten van ons worden opgewekter in de zomer. Volgens een onderzoek onder lezers van Viva blijken vrouwen ook nog eens behoorlijk wat meer te drinken in de zomer.

Viva bracht het drinkgedrag van 400 vrouwen in kaart. Van de ondervraagden liet 91% weten wel eens een glaasje te drinken. Meer dan twee derde van de vrouwen gaf aan in de zomer meer te drinken dan tijdens andere seizoenen.

De meeste alcohol wordt in de kroeg en thuis genuttigd. Bier en wijn zijn het populairst, terwijl prosecco en cocktails veel minder aftrek vinden. Het liefst drinken vrouwen samen met hun vrienden (39 procent) of partner (25 vrouwen). De meeste vrouwen drinken niet alleen. Slechts 2% heft wel eens het glas in eenzaamheid.

Hoewel drinken heel gezellig kan zijn, heeft het natuurlijk ook nadelige effecten. Meer dan één op vijf vrouwen geeft toe dat ze tijdens hun werk wel eens te kampen hebben met een kater. Onder de Vivalezers zitten overigens weinig echte drankorgels, want slechts 2% geeft aan wekelijks met een kater op het werk te verschijnen. 37% van de ondervraagden stelde zelfs nooit met een kater aan het werk te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021