Excite

Wallen met make-up weghalen

Ben je moe? Is het druk op je werk? Vervelend dat wallen in je gezicht meteen verraden hoe je er aan toe bent. Lelijke donkere kringen kun je met make-up gelukkig goed wegwerken. Hoe je op de juiste manier wallen met make-up kunt weghalen lees je hier.

Wallen voorkomen

Hoeveel last je hebt van wallen is deels genetisch bepaald. Als je veel aan je hoofd hebt of je bent moe dan krijg je toch vaak last van donkere kringen. Goed hydrateren is een manier om wallen te voorkomen. Gebruik een goede dag- en nachtcrème en drink veel water. Toch is ook dat geen wondermiddel. Met de juiste make-up kom je gelukkig een heel eind om je wallen goed te verstoppen.

Concealer en huidskleur

Wallen met make-up weghalen betekent niet dat je ze moet verstoppen onder een dikke laag foundation. De beste manier is door een concealer te gebruiken, voorafgegaan door een goede oogcrème. Een mooie concealer voor onder de ogen is een soort crème. Pas op met concealer in een stick, want deze accentueert vaak lijntjes bij je ogen. Gebruik een make-up die gelijk is aan je eigen huidskleur of een fractie lichter. Pas op met een te lichte concealer! Dit kan een grijs effect veroorzaken.

Ernstige wallen

Zijn de wallen diepblauw van kleur? Dan kan een laag concealer niet genoeg zijn. Breng dan eerst een corrector aan in een roze of licht oranje tint. Daarmee wordt de blauwe kleur minder zichtbaar. Ga dan verder met een laagje concealer en maak je make-up af zoals je gewend bent. Bij sommige make-up merken kun je op basis van je huidskleur de juiste concealer laten aanmeten; dit is een goede oplossing

Concealer aanbrengen

Concealer aanbrengen doe je met kleine stipjes die je vervaagd met een zachte kwast of met je vingers. Om te egaliseren kun je een foundation gebruiken, maar dit is niet altijd nodig. Dek de concealer af met een dun laagje (transparant) poeder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021