Excite

Wallen onder je ogen, wat doe je eraan?

De grootse mythe rondom wallen is dat ze veroorzaakt worden door een slaapgebrek. Als dat zo was was dit vervelende huidprobleem makkelijk op te lossen! Helaas is er in de meeste gevallen sprake van een erfelijk aanleg voor deze vocht- of vetophopingen onder de ogen. Het gevolg is dat mensen er vermoeid uitzien, terwijl ze niet per se moe zijn.

Wallen verminderen door voeding

Op een natuurlijke manier de wallen verminderen is mogelijk, maar dat geldt alleen als het vocht is dat zich onder je ogen verzameld.

In de eerste plaats is het belangrijk dat je je nieren een boost geeft. Dat doe je door veel water te drinken en groente en fruit te eten. Vermijd dierlijke vetten zoals vlees en eieren, en verminder suikers omdat deze voedingsstoffen schadelijke zuren produceren in je lichaam. Groente en fruit hebben juist een tegengesteld effect en verkleinen je wallen.

Zorg daarnaast voor voldoende kalium. Kalium zorgt voor een goede vochthuishouding en zit bijvoorbeeld in aardappelen, sinaasappels en gedroogd fruit.

Wallen verminderen door massage

Het is mogelijk om vocht onder je ogen weg te masseren. Doe dit door met je vinger steeds drie seconden druk te geven op de wallen en schuif steeds een stukje op. Werk van binnen naar buiten. Om je massage af te maken, kun je een verkoelend masker gebruiken, of komkommers of koude theezakjes op je ogen leggen.

Donkere kringen camoufleren

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Ook dit is erfelijk bepaald. De huid onder je ogen is dan simpelweg dun. Donkere kringen camoufleren doe je met een simpele make-up. Gebruik een camouflagestick die je met een kwastje of sponsje rond je ogen dept. Maak eventueel af met een foundation of een poeder om te zorgen dat de donkere kringen geen lichte kringen worden.

Wallen laten opereren

Als je last hebt van wallen die vetophopingen onder je ogen zijn, dan is een cosmetische ingreep mogelijk. Met een kleine operatie wordt het overtollige vet verwijderd onder je ogen. De littekens die je overhoudt aan de ingreep zijn bijna onzichtbaar. In sommige gevallen wordt de operatie zelfs vergoed door de zorgverzekeraar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021