Excite

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Iedereen kent wel het beroepsschoonheidsspecialiste. Veel mensen weten dat zo iemand bijvoorbeeld wenkbrauwen epileert en veel verstand heeft van de huid. Veel verder gaat de kennis meestal niet. Wat doet een schoonheidsspecialiste nou eigenlijk? In dit artikel krijg je daar een antwoord op.

Voor je een behandeling laat doen

Wanneer je je wenkbrauwen wilt laten epileren of je je gezicht wilt laten scrubben, is het raadzaam om je eerst erin te verdiepen. Naar welke praktijk wil je? Want elke praktijk heeft zijn eigen specialiteit. Het is daarom handig om van tevoren op bijvoorbeeld de website te kijken of even te bellen. Hoe verloopt de opbouw van de behandeling?  De klik is ook erg belangrijk en het is verstandig om naar je gevoel te luisteren. Kijk in de behandelruimte ook goed rond of alles wel schoon is.

Gezichtsreiniging

Dit is één van de dingen die een schoonheidsspecialist doet. Hierbij kun je denken aan een reiniging met een ronddraaiend borsteltje. Ook scrubben en peeling hoort hierbij. Mee-eters verwijderen wordt vaak gedaan door van tevoren een stoombad te geven. Dit is een lang apparaat waaruit stoom wordt geblazen dat in nek en gezicht komt. Daardoor gaan vervolgens de poriën open. Mee-eters en comedomen kunnen hierdoor makkelijker worden verwijderd. Dit kun je ook zelf doen, maar een specialist kan dit vaak beter.

Epileren van de wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor je gezicht. Ze geven je een bepaalde uitstraling. Het is dan ook belangrijk dat ze de vorm en kleur hebben die bij je past.

Harsen

Een schoonheidsspecialist kan ook harsen. Bij harsen verwijder je de haartjes. Bij epileren blijven ze korter weg dan bij harsen. Harsen wordt vaak wel als pijnlijker ervaren. Bij harsen kun je denken aan het harsen van de bovenlip. Het kan bijvoorbeeld vervelend zijn als je een snor hebt als vrouw.

Verven van de wimpers en wenkbrauwen

Niet iedereen is gezegend met mooie donkere wenkbrauwen en wimpers. Je kunt natuurlijk een wenkbrauwpotlood en mascara gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor meer permanente opties zoals het verven van wimpers en wenkbrauwen. Een schoonheidsspecialist kan dit goed doen. Zij kunnen zien wat bij je gezicht en huid past en wat mooi zal staan.

Opmaken

Een schoonheidsspecialiste kan na de behandeling de klant opmaken. Van tevoren is het belangrijk om dit te bespreken. Niet iedereen zal dit willen. Sommige vrouwen willen geen make-up en anderen willen graag eens iets nieuws proberen. Een schoonheidsspecialist kan laten zien hoe je bijvoorbeeld foundation opbrengt of hoe je het beste oogschaduw blendt. Dit zal een goede specialist van tevoren vragen. Ook kan ze adviseren bij de oogschaduwkleur. Ze kan vertellen wat bijvoorbeeld mooi staat bij blauwe ogen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021