Excite

Welk parfum draag je op je bruiloft?

Je bruiloft is je speciale dag. Alles is vooraf geregeld, maar welk parfum draaf je op je bruiloft? Misschien lijkt het niet zo relevant welke geur je draagt op je huwelijksdag, maar niets is minder waar.

Herinneringen

Geur is één van de belangrijkste zintuigen als het gaat om herinneringen. Vaak kun je aan een geur herkennen waar je bent: in de tuin van het huis waar je bent opgegroeid, de geur van de Nederlandse kust en de geur van de parfum van je moeder. De geur die je draagt op je bruiloft zal je daarom altijd doen herinneren aan die ene speciale dag. Wees daarom zeker van de keuze van je parfum op je bruiloft. Hier vijf tips voor het maken van die keuze.

1. Blijf bij jezelf

Belangrijk op je bruiloft is dat je jezelf comfortabel voelt. Blijf daarom bij jezelf als je kiest voor een parfum. Draag je graag sportieve geuren? Ga dan niet voor een bloemige geur op je bruiloft. Kies een parfum met dezelfde tonen als je normaal draagt.

2. Test met mate

Test niet meer dan een paar parfums tegelijkertijd. Daarna kun je geuren minder goed beoordelen. Test een parfum altijd direct op je huid. Geuren reageren op iedereen verschillend. Wat je op een testkaartje heerlijk vindt ruiken, kan op je huid een heel ander luchtje worden.

3. Pas op met advies

Wanneer het om je bruiloft gaat, zul je op allerlei gebieden goedbedoeld advies krijgen. Helaas is parfum een zeer persoonlijke keuze. Probeer je dus niet (te veel) te laten beïnvloeden.

4. Bruidsboeket

Heb je een groot boeket op je grote dag? Hou dan rekening met sterk geurende bloemen, zoals lelies of rozen. Denk eraan dat ze niet ‘vloeken’ met je parfum. Vraag iemand in de parfumerie om advies.

5. Je parfum is niet je jurk

Tenslotte, je parfum is niet je jurk. Je aanstaande mag dus best even snuffelen aan het door jou uitgezochte geurtje. Hij of zij moet er immers de hele dag in de buurt staan. Hoewel de jurk dus nog een geheim mag blijven, geldt dat zeker niet voor het parfum van je bruiloft.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021