Excite

Wenkbrauwen aanzetten

Een volle, natuurlijke wenkbrauw is een echte beauty trend van nu. Helaas is niet iedereen gezegend met een volle wenkbrauw, dus daarvoor moeten hulptroepen worden ingezet. Voor meiden met een natuurlijke dunne wenkbrauw of een hele blonde natuurlijke haarkleur zit er niets anders op dan met make-up de wenkbrauwen aanzetten.

Waarom wenkbrauwen bijtekenen?

Volle wenkbrauwen geven je extra expressie in je gezicht. Je krijgt een intensere oogopslag en je hebt meer power. Bovendien maakt een aanwezige wenkbrauw je gezicht echt af. Wenkbrauwen bijtekenen is een techniek die veel dames met een dunne of lichte wenkbrauw gebruiken.

Waar wenkbrauwen aanzetten?

Bepaal eerst waar je de wenkbrauwen wilt aanzetten. Heb je te weinig haar tussen je wenkbrauwen of wil je een langere wenkbrauw aan de buitenkant? Zorg ook dat je goed epileert. Dat wil niet zeggen dat je veel haar moet weghalen. Alleen kleine haartjes die buiten je natuurlijke wenkbrauwvorm vallen, moet je epileren.

Techniek voor het aanzetten van wenkbrauwen

Zorg voor een speciaal wenkbrauwpotlood. Je kunt ook een oogpotlood gebruiken. Zorg dat je een hele scherpe punt hebt en kies voor je natuurlijke haarkleur of iets donkerder. Vermijd een zwarte aanzet.

Zet een streep onder je wenkbrauw langs tot waar je het accent wilt hebben. Trek dan een klein lijntje vanaf deze lijn omhoog, aan de binnenkant van je wenkbrauw. Kleur deze vorm in met kleine streepjes en probeer in de richting van de haargroei te werken.

Zet dan een hoekje aan de bovenkant van je wenkbrauw, zodat je een mooie knik krijgt in je lijn. Zorg altijd dat je het accent naar boven trekt. Aan de onderkant bijtekenen geeft je een triest gezicht.

Wenkbrauw aanzet vervagen

De wenkbrauw potloodstrepen zien er nu waarschijnlijk onnatuurlijk uit. Gebruik een wenkbrauwborsteltje om het potlood tussen je wenkbrauwen uit te vagen. Het lijntje aan de bovenkant van je wenkbrauw doe je als laatste. De 'veegrichting' bij deze is naar boven. Met wenkbrauwgel en een speciaal concealerpotlood zorg je ervoor dat je aangezette wenkbrauwen in model blijven. Wenkbrauwen aanzetten was nog nooit zo makkelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021