Excite

Netjes zelf je wenkbrauwen epileren

Bijna niemand heeft van nature wenkbrauwen die een prachtige vorm hebben en waarbij nooit een haartje verkeerd staat. Bij mannen wordt er meestal niet op gelet, maar vrouwen kunnen het zich eigenlijk bijna niet veroorloven om hun wenkbrauwen niet te epileren. Gelukkig is het een klusje dat je snel genoeg onder de knie hebt.

Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je wenkbrauwen epileren, kun je het beste overdag doen, zodat je goed licht hebt. Doe je het 's avonds, zorg dan voor een goede lamp. Een vergrotende spiegel met verlichting is helemaal ideaal. Ontsmet voor je begint even je pincet met wat alcohol of in kokend water. Doe ook wat alcohol op een wattenschijfje en ontsmet hiermee je huid. Dat verkleint de kans op ontstekingen.

Zoek je vorm

Bekijk je wenkbrauwen eens goed: wat is je natuurlijke vorm en wat moet je doen om die vorm nog beter te benadrukken? Een compleet andere vorm maken, is geen goed idee; dat past meestal niet bij je gezicht en is bovendien heel veel werk; bijna elk haartje dat dan weer bovenkomt, is verkeerd en moet verwijderd worden. Binnen twee dagen kun je dan weer opnieuw beginnen. Wil je je wenkbrauwen echt alleen een beetje bijwerken? Pak dan een potlood en leg deze langs je neusvleugel en je ooghoek. Alles wat buiten die lijn valt, mag eraf. Je kunt dit voor beide kanten van je oog doen.

Pluk en verzorg

Als je goed weet voor welke vorm je gaat én je materiaal klaar is voor gebruik, kun je beginnen. Pluk niet in het wilde weg, maar kijk steeds even naar je hele gezicht, of je wenkbrauwen nog in balans zijn. Ben je klaar? Kam ze dan met een borsteltje mooi in vorm.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021