Excite

Hoe kun je jouw wenkbrauwen in het juiste model epileren?

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Heb je eindelijk een date geregeld met je droomvent? Dan wil je er natuurlijk wel op je mooist uit zien. Hoewel het een pijnlijk klusje kan zijn, kun je door je wenkbrauwen in het juiste model te epileren een zeer verleidelijke oogopslag creëren. Die baan of relatie heb je dan geheid in je pocket.

Wenkbrauwen in model epileren is een kunst

Hoe kun je nu je wenkbrauwen in het juiste model epileren en welke technieken komen erbij kijken? Voordat je begint met het epileren zijn er enkele dingen die handig zijn om te weten. Zo is de huid onder je wenkbrauwen erg dun en kan het snel rood worden of opzwellen na het epileren. Daarom is het het beste om niet vlak voordat je de deur uitgaat aan de slag te gaan met je wenkbrauwen en dit ruim van tevoren in te plannen.

Voorbereiding op het epileren van de wenkbrauwen

Heb je eenmaal het beste tijdstip bepaald, dan kun je aan de slag gaan. Reinig eerst de huid rondom je wenkbrauwen, zodat je voorkomt dat poriën verstopt zullen raken. Bepaal daarna met behulp van een potlood het model waarin jij jouw wenkbrauwen wil transformeren. Houd het potlood langs je neus om het punt te bepalen waar je wenkbrauwen moeten beginnen. Houd voor het eindpunt het potlood opnieuw langs je oog, maar ditmaal langs het buitenste punt. Het hoogste punt bepaal je door het potlood vanaf je neus naar je iris te leggen.

Welk pincet gebruik je?

Om je wenkbrauwen in model te epileren kun je het beste een pincet met een schuin aflopende hoek gebruiken. Sommige pincetten hebben daarnaast ook een verbogen uiteinde waardoor je beter grip hebt op kleine haartjes. Het pincet mag daarnaast niet te bot zijn. Vervang je pincet dan ook jaarlijks voor een nieuwe.

Behoud de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen

Hoewel je door je wenkbrauwen in een mooi model te epileren een zeer verzorgde uitstraling aan je gezicht geeft, moet je natuurlijk niet te overdadig te werk gaan. Wanneer je teveel haren uit je wenkbrauwen trekt, groeien deze slechts langzaam aan. Trek ook nooit haren aan de bovenkant van je wenkbrauwen weg. Hiermee verliezen je wenkbrauwen hun natuurlijke vorm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021