Excite

Werkloze geeft 28.000 pond plastische chirurgie

  • © Getty Images
De werkloze Andrea Dalzell uit Engeland heeft in de afgelopen 12 jaar maar liefst 28.000 pond - ongeveer 32.000 euro - uitgegeven aan plastische chirurgie. De 48-jarige vrouw wist dat geld bij elkaar te krijgen door de kinderbijslag op te sparen. Ze heeft namelijk vier kinderen en krijgt daarvoor 20 euro per week.

Omdat die 20 euro per week natuurlijk geen vetpot is, eet Andrea maar één keer per dag. Ze geeft aan dat ze niet drinkt. En naar eigen zeggen hebben haar kinderen alles wat ze nodig hebben. Ook bespaart ze op de ingrepen zelf/ Zo ging ze voor haar meest recente ingreep naar Boedapest in Hongarije. Voor haar operaties en verblijf moest ze daar 5.000 euro afrekenen, terwijl ze voor hetzelfde in Engeland ongeveer 14.000 euro kwijt zou zijn geweest.

Plastische chirurgie is voor Dalzell heel belangrijk. Ze wil niet oud worden en heeft al helemaal geen boodschap aan rimpels en wallen. Haar voorliefde voor plastische chirurgie lijkt ze door te hebben gegeven aan haar kinderen. Zo kwam haar 22-jarige dochter Sophie vorig jaar in opspraak toen ze verstek liet gaan bij haar reclasseringsambtenaar. Later bleek dat ze niet op de afspraak aanwezig was, omdat ze bij de plastisch chirurg zat voor een borstvergroting.

Overigens is niet iedereen het eens met de instelling van Dalzell. Zo spreekt Jonathan Isaby, van de Taxpayer's Alliance, er schande van. Deze vereniging komt op voor de rechten van de belastingbetaler. Volgens Isaby zijn uitkeringen er als vangnet voor de allerzwaksten en niet om plastische chirurgie te bekostigen. Wat hem betreft is het dan ook misbruik van het systeem.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021