Excite

Westers uiterlijk door plastische chirurgie

Een bijzondere beauty trend in China; rijke Chinezen ondergaan een plastische behandeling om een westers uiterlijk te krijgen. Langzamerhand komt er steeds meer vraag naar plastische chirurgie, in het bijzonder gericht op de westerse look.

Westerse look

Wat is die westerse look precies? Volgens veel mensen in China en andere welvarende Aziatische landen, zijn wij gezegend met rondere ogen, langere benen en een scherpe neus. Dat is dan ook precies waar veel jonge Chinezen voor kiezen. De meeste procedures vinden plaats bij jongeren en tieners die net van de middelbare school afkomen. En hun ouders betalen de rekening.

Uiterlijk is investering

Een mooi uiterlijk wordt door veel jonge Aziatische vrouwen gezien als een investering voor de toekomst. Een betere baan en een betere kans op een goede man, is het uiteindelijk doel van de ingreep. Door de grote concurrentie op de arbeidsmarkt en op de universiteiten, proberen ze hun kansen te vergroten door een westers uiterlijk. Het grootste ziekenhuis in Sjanghai ontvangt in ieder geval dagelijks honderden telefoontjes van Chinese vrouwen die een afspraak willen maken voor een cosmetische ingreep.

Reportage

Een korte reportage vanuit China kun je hier bekijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021