Excite

Nieuwe trend! De witte tattoo

De laatste trend in Hollywood is de witte tattoo. Supermodel Kate Moss en berucht feestbeest en playboymodel Lindsay Lohan hebben er al één laten zetten. De witte tatoeage duikt op steeds meer plekken op. In dit artikel lees je wat het is en kun je bepalen of het misschien iets voor jou is!

Wat is een witte tattoo?

Een witte tattoo is net als een gewone tatoeage, maar dan met witte inkt. Omdat de inkt niet opvalt op een bleke huid, wordt er een dikkere inkt gebruikt van een betere kwaliteit. De naald die de tattoo-artist gebruikt is wel dezelfde als bij normale tatoeages, waardoor het een moeilijk te zetten plaatje is. De lijnen zijn ingewikkeld om strak te zetten. Een ervaren tatoeëerder is dan ook noodzakelijk voor een goed resultaat.

Witte tattoo een aanrader?

Volgens kenners is de Shamrock Social Club in Los Angeles de beste plek om een witte tatoeage te laten zetten, maar natuurlijk kan het ook in Europa. Niet alle tattoo-artiesten zijn even enthousiast over de trend. Anders dan bij normale tattoos, mag een witte tattoo niet in direct zonlicht, omdat de witte kleur anders vervaagt. Ook is dit nieuwe type lichaamsversiering geen aanrader voor mensen met een lichte huid, omdat het er uit kan gaan zien als een litteken of huidprobleem. En dat is natuurlijk zonde van je tatoeage en van je lichaam. Ervaringsdeskundigen laten weten dat de kleur van de witte tatoeage ook niet te garanderen is. In de zomer wil het wit nog wel eens veranderen in een viezige, gele kleur.

Tattoo met zonlicht

Omdat de witte tattoo niet direct een kleur achterlaat op je huid, is pas na de genezing te zien of je ontwerp gelukt is. Is het je allemaal iets te veel moeite en risico? Een goedkopere en veiligere keuze is met een uitgeknipte afbeelding in de zon te gaan liggen. Je huid wordt dan mooi bruin én na een dag heb je al een zelfgemaakte witte tattoo op je huidje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021