Excite

Zeepvrije douchegel - zacht voor de huid

Heb jij een gevoelige of snel geïrriteerde huid, dan is een zeepvrije douchegel misschien de oplossing voor jouw huidproblemen. In dit artikel lees je welk effect zeep op je huid kan hebben, maar ook waar je zeepvrije douchegel kunt kopen om je gevoelige huid te beschermen.

Waarom geen zeep?

Waarom zou je kiezen voor een douche- of badgel zonder zeep? Zeep is een natuurlijk product dat de zuurgraad van je huid kan beïnvloeden. Daardoor word je huid schoon van vet en andere viezigheid. Helaas verwijdert zeep ook de normale vetten van je huid, die een klein natuurlijk beschermlaagje vormen. Een zeepvrije douchegel is een synthetisch product. Het is gemaakt om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke zuurtegraad van je huid te komen. Daardoor wordt het beschermende laagje op je huid niet verstoord. Huidproblemen, irritaties en zelfs infecties zullen daarom veel minder vaak voorkomen. Ook vreemde jeuk of uitslag kan worden veroorzaakt door iets simpels als zeep in je douchegel. Zeepvrije douchegel kan een oplossing zijn.

Zeepvrije douchegel kopen

Wil je een zeepvrije douchegel kopen? Steeds meer cosmeticamerken begrijpen dat consumenten een huidvriendelijk alternatief zoeken voor zeep. Waar je vroeger naar de apotheek moest voor een merk als SebaMed, kun je nu bij veel A-merken terecht voor een mild doucheproduct. Zo kies je tegenwoordig zelfs geuren en kleuren die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld van de volgende merken (die overigens vaak ook leuke cadeausets verkopen):

  • BodyShop (Earthlovers)
  • Rituals
  • Therme
  • Kneipp
  • Neutral
  • Sanex
  • Zwitsal

Let goed op dat niet alle producten van deze merken zeepvrij zijn! Lees daarom goed de verpakking voordat je tot een aankoop overgaat. Liever een exclusiever merk, of een bijzonder cadeautje? Stap dan eens de reformwinkel in of een keten zoals De Tuinen of Lush. Zij kunnen je goed adviseren over de do’s en don’ts bij een gevoelige of snel geïrriteerde huid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021