Excite

Zelf gezichtsmaskers maken

Zodra de temperaturen het nulpunt beginnen te benaderen merk je dat een droge huid en lippen kunt krijgen. Natuurlijk zijn er allerlei middeltjes om je huid extra te verzorgen in de winter. Deze twee simpele maskers zijn slechts voorbeelden van die extra huidverzorging in de winter. Je kunt ze simpel thuis maken met ingrediënten uit je eigen koelkast, zodat je weer met een frisse huid de kou in kunt.

Honing, eigeel en avocado gezichtsmasker

Avocado helpt het de huid van je gezicht hydrateren. Daardoor wordt je gezicht weer zo zacht als een babyhuidje. Het eigeel helpt je huid te egaliseren. Voor dit hydraterende gezichtsmasker heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels vruchtvlees van avocado
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eigeel
Doe alle ingrediënten in een blender of mix ze met een vork in een kom. Verdeel het masker over je gezicht en half en laat het 15-30 minuten intrekken. Hoe langer, hoe beter!

Yoghurt en amandelolie gezichtsmasker

Voor dit masker wordt amandelolie gebruikt. Dit wondermiddel hydrateert extreem goed en maakt je huid heerlijk zacht. Amandelolie is vaak als massageolie verkrijgbaar bij winkels als de Tuinen. De yoghurt in dit masker heeft een kalmerende en antibacteriële werking. Voor dit verzorgende gezichtsmasker heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eigeel
  • een halve theelepel amandelolie
  • 1 eetlepel yoghurt
Doe alle ingrediënten in een kom en roer tot het geheel stijf, dik en kleverig wordt. Smeer het maskertje op en laat het zo'n 5 tot 10 minuten intrekken, spoel af en was je gezicht met een gezichtsreiniger.

Honing en melk gezichtsmasker

Een supersnel en gemakkelijk gezichtsmasker is het honing en melk gezichtsmasker. Hiervoor heb je niet meer nodig dan melk en honing. In dit filmpje zie je hoe je dit gezichtsmasker maakt en gebruikt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021