Excite

Zelf je haar knippen is niet moeilijk

In tijden van recessie is het prettig als je wat geld kunt besparen door dingen zelf te doen. Zelf je haar knippen is er daar een van. Als je geen ingewikkeld model hebt, kun je dit goed doen. Het bespaart je zeker vijftien euro per keer en je haar zit direct een stuk beter.

Neem de tijd

De sleutel tot succesvol zelf je haar knippen ligt in het nemen van tijd. Je wilt immers niet dat je een flinke hap uit je pony hebt. Daarom kun je beter in verschillende stappen werken en niet te veel in één keer willen doen. Als je nog een kappersafspraak ingepland hebt staan, dan kan het handig zijn om dan goed op te letten. Soms leer je dan nog trucjes die je zelf niet kende.

Bijpunten

Heb je lang haar en hoef je alleen het een en ander bij te punten? Buig dan voorover, kam je haar naar voren en knip het vervolgens in een rechte lijn van links naar rechts af. Doe dit alleen als je haar lang genoeg is om - in het geval van een mislukking - in een staart te doen. Maak je haar eventueel vooraf nog nat, dan blijft het goed naar voren zitten en is het makkelijker in een rechte lijn te knippen. Het bijpunten van je pony doe je voor de spiegel, stapje voor stapje. Maak die ook eerst nat en kam hem naar beneden, zodat je zeker weet dat hij recht is. Eventueel kun je iemand anders vragen dit te doen. Werk wel in stapjes, zodat je pony niet te kort wordt.

Laagjes en model knippen

Als je zelf je haar in laagjes wilt knippen, dan kun je beter wel naar de kapper gaan of een vriend(in) vragen. Zelf kun je namelijk niet je hele hoofd goed zien, waardoor het bijna onmogelijk is om een mooi laagjeskapsel te maken. Heb je heel dik haar, dan kun je de gok wel wagen; je ziet van een eventuele mislukking dan toch niet zoveel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021