Excite

Zelf haarmaskers maken: vijf recepten

Wat is er nou leuker dan je eigen beautyproducten maken? Zo heb je altijd onder controle welke ingrediënten jij op je huid en haar smeert. Deze vijf haarmaskers maak je met eenvoudige spullen uit je eigen keuken, een blender en in sommige gevallen zeef. De haarmaskers zijn een paar dagen goed in de koelkast, maar idealiter gebruik je ze direct na het bereiden.

Voedend haarmasker

Last van gespleten punten of droog haar? Gebruik dan dit voedende haarmasker met banaan, jojoba olie en honing om je haar optimaal te voeden. Gebruik een halve banaan, 60 ml water, 4 eetlepels mayonaise, een theelepel kokosolie, een theelepel olijfolie, een theelepel jojoba olie en twee eetlepels honing. Blend alle ingrediënten samen en zeef het voedend haarmasker eventueel voor gebruik. Er moeten geen stukken banaan inzitten.

Haarmasker voor beschadigd haar

Veel föhnen of gebruik van de stijltang kan funest zijn voor je haar. Met dit haarmasker voor beschadigd haar geef je je haar een echte opkikker. Blend een ei, een theelepel kokosolie, een theelepel olijfolie en een theelepel honing met 60 ml water. Voeg een halve geprakte banaan toe en blijf blenden totdat alle klontjes weg zijn. Laat dit masker een kwartier inwerken en was daarna je haar met shampoo.

Verzachtend haarmasker

Heerlijk na een dagje strand is dit verzachtend haarmasker. Blend een halve rijpe avocado, 30 milliliter water, een theelepel olijfolie, een theelepel kokosolie en een theelepel honing. Dit masker moet de consistentie hebben van een crème. Breng het masker vooral aan op het bovenste, meest beschadigde deel van het haar. Laat twintig minuten inwerken en spoel het masker dan uit.

Hydraterend haarmasker

Droog en moeilijk te stylen haar trakteer je op dit hydraterend haarmasker. Blend een halve rijpe avocado met 60 milliliter water, 4 eetlepels mayonaise, een theelepel kokosolie, een theelepel olijfolie en een theelepel honing. Breng dit masker goed aan op je hoofdhuid en masseer het van je haaraanzet richting je haarpunten.

Haarmasker voor normaal haar

Een haarmasker gebruik je idealiter twee keer in de week. Dit masker voor normaal haar is perfect probleemloos haar dat simpelweg wat extra verzorging nodig heeft. Meng een ei met 8 eetlepels mayonaise, twee eetlepels honing en 30 milliliter water. Laat het haarmasker een kwartier inwerken en was je haar zoals je gewend bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021