Excite

Zelf haarspray maken voor strand haar

Superhandig en goedkoop: haarspray maken voor strand haar. Met dit handige receptje heb je meteen een flinke voorraad haarspray die je dat typische sexy haar geven. Op zonnige dagen is er bijna geen beter kapsel te bedenken dan de losse watergolven van zilt haar.

Wat heb je nodig?

Voor deze haarspray heb je waarschijnlijk de meeste spullen al in huis. Zet het volgende klaar: 3 eetlepels haargel 3 theelepels zeezout (niet te grof) Halve theelepel kokosolie of (haar)olie 240ml water Een lege plantenspuit of andere verstuiver

Haarspray maken

Laat het zout zoveel mogelijk oplossen in het water en giet het, eventueel met een trechter, in de plantenspuit. Voeg dan de haargel en olie toe. Schroef de dop er op en schud flink, totdat alle ingrediënten zijn gemengd. Omdat de olie na verloop van tijd gaat drijven op het water, moet je voor ieder gebruik goed schudden.

Werking haarspray

Het zeezout in deze haarspray maakt je haar lekker stug, terwijl de kokosolie je lokken beschermd. Heb je van nature stijl haar? Dan kan het helpen om je haar te vlechten, terwijl het opdroogt van de haarspray. Voor een high fashion strand haar kapsel lees je dit artikel. Hierin legt Vogue-haarstylist Peter Gray uit hoe je een prachtig beach effect creëert zonder de eigen gemaakte haarspray.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021