Excite

Tips voor het gebruik van zelfbruiner op het gezicht

Het moment waarop we de zomer achter ons moeten laten en we het moeten doen met ons bleke wintervelletje is aangebroken. Of niet soms? Er bestaan tegenwoordig talloze zelfbruiners waarbij we een perfecte bruine teint kunnen opbouwen, die de huid in elk seizoen een zomerse energie doet uitstralen! Lees hier de tips voor het gebruik van zelfbruiner op het gezicht.

Plannen

Heb je een belangrijke gelegenheid, zoals een bruiloft of een ander feest? Dan kan je voor het beste resultaat de zelfbruiner een aantal dagen of zelfs een week van tevoren aanbrengen. Je weet uiteraard nooit zeker hoe je huid reageert en je wilt er natuurlijk niet als 'familie van de wortel' bij lopen.

Scrubben

Peelen is daarom de boodschap! Het is belangrijk dat je voor de behandeling je gezicht en nek grondig scrubt. De dode huidcellen moeten worden verwijderd, zodat de zelfbruiner langer blijft zitten. Voor een langer resultaat is het daarom verstandig om, voordat je begint met smeren, eerst te scrubben.

Droge huid

Breng een zelfbruiner altijd op een schone, droge huid aan. Een vochtig huid kan namelijk vlekken en oneffenheden veroorzaken en dat is het laatste wat je wilt.

Handschoenen

Bij het aanbrengen van de zelfbruiner kun je het beste plastic handschoenen aantrekken of je handen tijdens het aanbrengen zo vaak mogelijk spoelen. Zo voorkom je te bruine of vlekkerige handen.

Smeren maar!

Gebruik voor je gezicht een zelfbruiner die speciaal voor het gezicht is ontwikkeld om problemen te voorkomen. Breng een dun laagje zelfbruiner aan op je gezicht door het zorgvuldig uit te smeren. Verdeel het gelijkmatig en smeer het goed uit naar je nek toe. Wees extra voorzichtig bij je haarlijn en wenkbrauwen. Wil je onopvallend bruiner lijken in je gezicht, maar niet vakantiebruin? Meng dan een kleine hoeveelheid dagcrème met zelfbruiner en breng het gelijkmatig aan.

Behouden

Wees voorzichtig met kleding, aangezien zelfbruiners afgeven. Zeker wanneer je het net op je huid hebt aangebracht. Neem dus de tijd om de zelfbruiner goed te laten drogen. Kom de komende uren ook niet in contact met water op je gezicht en je kunt de sportschool ook beter vermijden in verband met transpireren, zodat je optimaal kunt genieten van je bruine kleurtje. Om nog langer bruin te blijven kun je per dag een vochtinbrengende crème of lotion op je gebruinde gezicht aanbrengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021