Excite

Hoe zelfbruiner te verwijderen

Iedereen houdt van een sunkissed huidje. Een bruin kleurtje ziet er meteen al wat gezonder uit dan een bleek snoetje. Bruine benen ogen langer en slanker en wie wil er niet liever mooi bruin in een bikini op het strand paraderen, dan met een paar melkflessen. Bruinen in de zon is heerlijk, maar dit kent ook zijn nadelen. Op de lange termijn kan de zon schade toebrengen aan de huid: rimpels, pigmentvlekken of zelfs huidkanker kunnen het gevolg zijn van teveel zonnen. De “bruin-uit-het-flesje”-hype is dan ook losgebarsten.

Zelfbruiners

Zelfbruiners waren enkele jaren geleden niet ideaal om te gebruiken. In plaats van een mooi bruin kleurtje, oogde je al gauw oranje en vlekkerig. Tegenwoordig zijn de zelfbruiners beter ontwikkeld en dus fijner in gebruik. In zelfbruiners zit de stof dihydroxyaceton (DHA). Dit is een synthetisch suiker die reageert met de eiwitten van de huid. De werking van de stof op het lichaam begint vrijwel direct na het aanbrengen en het doorbruinen is na ongeveer zes uur uitgewerkt. Het bruine kleurtje blijft drie tot vijf dagen zitten, waarna de zelfbruiner eventueel opnieuw aangebracht kan worden. Zelfbruiners zijn er als spray, gel en crème. Sommige zelfbruiners zijn geschikt voor het gezicht, andere weer voor het lichaam of juist speciaal voor de benen.

Hoe gebruik je de zelfbruiner

Voordat de zelfbruiner aangebracht wordt, is het belangrijk dat de huid schoon en droog is. Voor een optimaal resultaat dient de huid vooraf licht gescrubd te worden om dode huidcellen te verwijderen. De zelfbruiner dient voorzichtig en gelijkmatig over de huid aangebracht te worden. Wees matig in gebruik! Je kan later altijd extra zelfbruiner smeren, als je het beoogde bruiningsresultaat niet behaald hebt. Was de handen na het smeren zorgvuldig en laat de zelfbruiner goed opdrogen voor je je aankleedt.

Vlekken! Wat nu?

Zit je na het gebruik van de zelfbruiner onder de vlekken? Of ben je iets te fanatiek geweest met smeren en lijk je nu op een wortel? Geen paniek! Zelfbruiner is te verwijderen. Probeer in eerste instantie onder de douche of in bad royaal zeep over je lichaam te halen. Als je dit een paar keer herhaalt, zul je zien dat de bruine kleur langzaamaan vervaagt. Lukt dit niet, of heb je geen geduld, dan kun je een scrubhandschoen of scrubcrème gebruiken waarbij je je huid voorzichtig ontdoet van de dode huidcellen. Ook dit vergt echter wat tijd. Zit je na het flink scrubben nog steeds onder de vlekken, dan kan ontharingscrème een uitkomst bieden. Dit spul is zo agressief, dat het niet alleen haartjes verwijdert, maar de behandelde huid ook lichter maakt. Wees hier echter wel voorzichtig mee! Vind je dit te agressief, dan zijn er tenslotte tan-removers te koop van onder andere St. Tropez en Modelco.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021