Excite

Zo houd je volume in je krullen

De dag dat je haren net zijn gewassen zit je kapsel vaak vol volume. Je krullen zijn los, mooi van vorm en zien er verzorgd uit. Helaas is er maar één nachtje slaap voor nodig om je krullen weer te veranderen in een rommelige, pluizende bos haar. Iedere dag je haren wassen is ook geen gezonde optie. Gelukkig vonden de bloggers van naturallycurly.com een handige oplossing voor dit probleem: de ananas.

Volume en krullen

De ananas is een weinig ingewikkelde methode om je haar te doen, voordat je het bed induikt. De naam is afgeleid van het effect dat je creëert door al je krullen in een losse staart bovenop je hoofd vast te zetten. Het idee is dat de onderkant van je haar aan de achterkant van je hoofd wordt gebruikt om op te slapen, terwijl je de lengte van je haar beschermd. Hierdoor blijft het volume van je krullen behouden, omdat je ze niet platdrukt in je slaap.

De ananas zelf maken

Volg dit stappenplan om de ananas zelf te maken, en houd het volume in je krullen langer vast dan één dag:

  • - Buig voorover en schud je krullen los terwijl je met je hoofd op de kop hangt;
  • - Verzamel je losse haren bij elkaar alsof je een staart op je hoofd maakt;
  • - Zet de staart vast met een los elastiek, zoals een dik badstoffen elastiek. Hoe losser het elastiek zit hoe beter: zo voorkom je beschadigd haar.
  • - Ga voorzichtig rechtop staan en help je haar een handje zodat je ananas niet meteen instort;
  • - Laat je haar nu in tweeën vallen over je hoofd heen en draag, als het nodig is, een satijnen slaapmuts. Je kunt ook kleine knipjes gebruiken om de uiteindelijk van de krullen vast te zetten.
  • - Style je krullen ’s ochtends zoals je gewend bent en aanschouw het volume!

Tips voor krullen

  1. - Draag je elastiekje niet te strak! Dan vormt zich namelijk een onnatuurlijke ‘bobbel’ die je maar moeilijk uit je haar krijgt.
  2. - Raak je ’s nachts het elastiekje kwijt? Probeer dan een satijnen kussensloop.
  3. - De beste elastieken zijn scrunchies! Te koop bij onder andere de American Apparel, maar ook gemakkelijk zelf te maken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021