Excite

Zo krijg je een prachtig volle haardos

Maar liefst 40 procent van de vrouwen heeft last van dunner wordend haar. Zonde, want een volle bos staat juist zo mooi. Als je heel fijn haar hebt, kun je het bijvoorbeeld touperen of kleine krullen maken, zodat er meer volume in komt. Overigens is het niet handig om alles te touperen, doe liever alleen de haarwortels. Maak vervolgens de bovenste laag glad met een borstel van varkenshaar en je haar ziet er weer prachtig uit.
    © Getty Images
Het kan ook zo zijn dat het haar op je hoofd er prima uit ziet, maar dat het naarmate je verder naar onderen gaat minder mooi en vol wordt. De eerste stap is dan een bezoek brengen aan de kapper, zodat de droge, gespleten haarpunten uit de weg geruimd kunnen worden. Vervolgens is het belangrijk om je haar weer gezond te krijgen door een goede conditioner te gebruiken en, als je graag föhnt of krult, een heat protector te gebruiken.
    © Getty Images
Voor veel vrouwen is haaruitval één van de ergste dingen die ze kan overkomen. Gelukkig is er in veel gevallen wat te doen aan haaruitval. Het kan onder meer veroorzaakt worden door stress, hormonale zaken en een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. Neem rust, mediteer en eet gezond. Daarnaast is het handig om op producten te letten met het ingrediënt minoxidil. Dat is een goedgekeurd middel dat de haargroei stimuleert.
    © Getty Images
Tot slot: houd je haar schoon. Schoon haar ziet er veel voller uit. Als het niet schoon is, wordt het vaak zwaarder, waardoor het futloos naar beneden valt. Bovendien kunnen de bacteriën in vies haar voorkomen dat de haarzakjes zich op een gezonde manier ontwikkelen. Elke dag wassen is niet nodig, maar eens in de twee tot drie dagen is zeker aan te raden, eventueel met droogshampoo!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021