Excite

Zo krijg je sterk en mooi haar

Sommige mensen hebben van nature een mooie haardos, maar de meesten van ons moeten er toch écht iets voor doen. Of laten, maar net hoe je het ziet. Een van de belangrijkste trends in haarverzorging is het gebruik van arganolie. Arganolie is een heerlijk geurende olie, die het haar zacht en soepel maakt. Je hebt maar weinig van de olie nodig; een paar druppels is voldoende. Het voorkomt dat je haar pluist en houdt het zacht. Als je je haar net gewassen hebt, kun je de olie ook gebruiken om je haar vrij van klitten te krijgen.

Was je haar zorgvuldig

En voor we overgaan op het 'zorgvuldig'; was je haar met mate. Was het niet elke dag, ook al lijkt dat misschien een goed idee. Je haar elke 4-5 dagen wassen is meer dan genoeg. Eerst lijkt je haar dan misschien een beetje vet, maar je hoofdhuid went snel genoeg aan dit nieuwe ritme. Gebruik voor het wassen van je haar geen producten met siliconen. Die zorgen ervoor dat je haar er even mooi uitziet, maar het gaat er veel sneller van kapot. Maak ook af en toe een eigen haarmasker met kokosolie. Laat dit een uurtje in je haar zitten en spoel het daarna uit. Hier gaat je haar sterk van glanzen.
    Zo krijg je een mooie haardos

Verwijder dode puntjes

Als je je haar wilt laten groeien, is het niet fijn om naar de kapper te gaan. Toch is het beter om wel regelmatig een bezoekje in te plannen, zodat je je dode haarpunten kunt laten verwijderen. Des te vaker je dat doet, des te minder ze kunnen splijten en des te minder er per keer vanaf hoeft. Af en toe kun je dan een iets groter laagje van je haar laten knippen, zodat het weer goed in model zit.
    Zo krijg je een mooie haardos

Eet gezond

Schoonheid komt van binnenuit en dat is zeker waar als het over je haar gaat. Daarom is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Drink veel water en zorg voor voedingsmiddelen waarin vitamine b, d, ijzer en magnesium en zink zit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021