Excite

Zo kun je zelfbruiner strepen weghalen

Met een zomer van niks is het logisch dat we af en toe naar de zelfbruiner grijpen. Helaas wil het nog wel eens mislukken met het goed uitsmeren van zelfbruiner. Daardoor krijg je lelijke strepen of vlekken, die maar lastig te verwijderen zijn. Met deze tips heb je toch snel weer mooi egale benen.

Scrubben bij zelfbruiner

Belangrijk tegen zelfbruiner strepen is scrubben. Dit kun je het beste van tevoren doen. Zo verwijder je oneffenheden en losse velletjes, waar de zelfbruiner zich als het ware kan ‘ophopen.’ Ook zelfbruiner strepen weghalen kan met een zorgvuldige scrub. Dode huidcellen die als het ware op je huid liggen scrub je weg, waardoor de zelfbruiner in deze cellen ook verdwijnt. Probeer niet te hard te werk t gaan, want je kunt nog beter strepen hebben dan een geïrriteerde huid.

Meerdere lagen zelfbruiner

Als je zelfbruiner in één te dikke laag aanbrengt loop je veel eerder het risico om strepen te krijgen. Beter kun je meerdere dunne lagen zelfbruiner aanbrengen. Mochten er toch onregelmatigheden verschijnen, dan is weghalen makkelijker. Bovendien kun je de kleur beter doseren en krijg je geen oranje huid.

Zelfbruiner vervagen

Absoluut niet goed voor je huid, maar met een paar druppeltjes alcohol op een wattenschijfje kun je strepen zelfbruiner prima vervagen. Gebruik een 70% alcoholoplossing van de drogist. Daarna goed smeren van alcohol droogt je huid behoorlijk uit. Je kunt ook wat citroensap gebruiken voor hetzelfde effect, maar ook citroen droogt je huid uit.

Self tan remover

Nog steeds rare strepen op je lichaam? Zoek eens online naar een zogenaamde ‘self tan remover.’ De self tan removers komen in handige doekjes die meteen alle zelfbruiner van je lichaam poetsen. De remover bestaat ook als een soort lotion in flesvorm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021