Excite

Zo verzorg je een nieuwe tattoo

Heb je eindelijk de beslissing genomen om een tattoo te zetten? Dan is het belangrijk dat je de huid daarna goed verzorgt. Zo voorkom je dat je tatoeage al meteen gevoelig wordt voor ontstekingen of verkleuringen. Daarnaast zorg je door een goede verzorging van je tattoo voor meer plezier van de aankoop.

Genezingsproces tattoo

Natuurlijk wil je een nieuwe tattoo meteen aan iedereen laten zien, maar de eerste week na het zetten is het genezingsproces van je huid nog in volle gang. Dit kan versneld worden als je op je gezondheid en conditie let. Tijdens het genezen kan je tatoeage behoorlijk gaan jeuken, maar blijf van je huid af. Hygiëne is tijdens het genezingsproces absolute noodzaak en vaak zitten je vingers onder de schadelijke bacteriën.

Huid afgedekt

Direct na het tatoeëren wordt het stuk huid afgedekt met een wondspray, een steriel gaasje of een steriele zelfklevende transparante folie. Afhankelijk van de afdekking geldt een ander advies. Een steriel kompres kan na enkele uren worden verwijderd, de wondspray slijt er vanzelf af en een transparante folie moet je laten zitten tot de tattoo genezen is. Met de laatste twee afdekkingen kun je gewoon douchen. Er kan zich wel wondvocht verzamelen onder een folie, hierdoor kan de folie eerder loslaten.

Tattoo niet aanraken

Raak zoals gezegd de tattoo zo min mogelijk aan. Niet met je vingers, maar ook niet met Nivea, Purol, vaseline of desinfecteermiddelen. Doe ook geen pleisters of verband om en draag geen strakke kleding. Houd de tattoo zoveel mogelijk droog, om het infectiegevaar zo klein mogelijk te houden. Ga ook niet in zwemwater, bubbelbaden, sauna’s enzovoort.

Nieuwe tattoo wassen

Was je tatoeage twee maal per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep, zoals babyshampoo. Dep de wond na het wassen met een schone handdoek voorzichtig droog. Ga niet onder de zonnebank en ook aan het strand liggen is af te raden tot de wond volledig is genezen. Als je tattoo van kleur verandert, opzwelt, rood wordt, als er bloed of pus uit de wond komt of als je pijn hebt, neem dan contact op met een huisarts.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021