Excite

Verzorg je zomerhuid

Met een bruin kleurtje zie je er vaak meteen gezonder uit. Geen wonder dat we na onze vakantie nog langer willen genieten van een zongebruinde huid of vrolijke zomersproetjes. Een huid die is blootgesteld aan de zon heeft bijzondere verzorging nodig. Hoe je het beste een zomerhuid verzorgt, lees je in dit artikel.

Zomerhuid hydrateren

Het belangrijkste dat je voor een zomerhuid kunt doen is veel hydrateren. De zon en zeewind kunnen je huis behoorlijk beschadigen. Gebruik tijdens je vakantie altijd een zonnebrand of een dagcrème met een SPF. Op deze manier bouw je langzaam een kleurtje op en zorg je tevens dat je langer kunt genieten van je zomerhuid. Aan het einde van de dag behandel je huid met een aftersun lotion.

Als je weer thuis bent en je de dagen weer achter de computer op je werk verslijt, is het zaak dat je niet gaat vervellen. Gebruik daarom na het douchen een zachte verzorgende bodylotion of crème en laat deze goed intrekken. Voor je gezicht gebruik je een voedende dagcrème. Schroom niet om een potje crème mee te nemen naar je werk, om gedurende de dag droge plekjes extra aandacht te geven.

Bruine huid en scrubben

Hoewel wordt aanbevolen om twee tot drie keer per week te scrubben, verwijder je daarmee de bovenste huidlaag. Daardoor bestaat voor sommigen het idee dat je sneller je bruine kleur verliest. Door een scrub haal je echter alleen de dode huidcellen weg en zorg je ervoor dat je huid zich gemakkelijker kan herstellen. Je huid blijft dus stralen en ziet er gezonder uit.

Zomerhuid laten stralen

Als je het vervelend vindt dat je bruine kleurtje zo snel verdwijnt, kun je een abonnement op de zonnebank nemen. Vaak is de huid na een week zonlicht gewend aan het aanmaken van pigment, waardoor je sneller een kleurtje krijgt. De zonnebank kan een makkelijke manier zijn om je zomerhuid nog enkele maanden te onderhouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021