Excite

Perfect verzorgd met zomerse nagels

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar mooie nagels doen veel voor je uitstraling. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat mannen de aantrekkelijkheid van vrouwen deels beoordelen op de kleur van hun nagels. Voor hen is rood altijd goed, maar een ander kleurtje dat zomerse nagels oplevert, is natuurlijk ook goed.

De basis: verzorging

Mooie zomerse nagels beginnen natuurlijk bij een goede verzorging. Als je jezelf al regelmatig trakteert op een manicure, dan kun je deze stap wel overslaan en volstaan met je handen lekker insmeren met handcrème. In alle andere gevallen begin je met het verwijderen van oude restjes nagellak van je nagels. Pak vervolgens een bokkenpootje en duw je nagelriemen een beetje terug. Masseer ze met wat nagelriemolie. Vijl je nagels nu nog een beetje bij voor zover dat nodig is.

De lak

Als je nagels er weer verzorgd uitzien, mag je er basislak op aanbrengen. Dit is een transparante lak die wat dunner is dan gewone lak. Deze lak voorkomt dat de kleur die je uiteindelijk aan gaat brengen in je natuurlijke nagels trekt en ze zo een vies kleurtje geeft. De basislaag is binnen een paar minuutjes droog. Vervolgens breng je het gekozen kleurtje aan. Doe dit voorzichtig en werk vanuit het midden. Breng een dunne laag aan; je kunt beter twee dunne laagjes aanbrengen dan één dikke.Als de lak goed zit, laat je deze drogen. Dit duurt langer dan het opdrogen van de basislaag; een gemiddelde lak heeft al snel een minuut of tien nodig om goed uit te harden.

Afwerking van de nagellak

Als je lak helemaal droog is, werk je deze af met een topcoat. Dit is net zoiets als de basislaag, maar de topcoat beschermt juist de lak. Die blijft dan ook zitten als je ergens met je nagel tegenaan stoot. Ook leuk: een glitterende of holografische topcoat. Dat levert op en top zomerse nagels op!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021