Excite

Zonbescherming voor het gezicht

Wanneer de temperaturen buiten stijgen zijn we meer te vinden op de fiets, in het park, de tuin of op het balkon. Heerlijk die zon op je gezicht, maar niet zo best voor je huid. Om te voorkomen dat je huid er snel ouder uit gaat zien, is zonbescherming voor het gezicht enorm belangrijk. In dit artikel lees je hoe je je hoofd het beste tegen de zon beschermd, zonder dat je de hele dag binnen moet blijven!

Dagcrème met SPF

De makkelijkste manier om direct huidveroudering door de zon tegen te gaan, is door iedere dag een goede dagcrème met SPF te gebruiken. Het is tevens een hele betaalbare manier van zonbescherming voor het gezicht, aangezien veel drogisterijmerken dergelijke crèmes in het assortiment hebben. Ook zeer betaalbare merken zoals Nivea en L’Oréal hebben meerdere soorten dagcrème met SPF in de verkoop, bijvoorbeeld voor verschillende huidtypes. Je smeert de crème ’s ochtends op net als je normale dagcrème en de eerste uren kun je gewoon lekker naar buiten. Let wel op: vaak is de zonnefactor laag en ben je maar een paar uur beschermd!

Zonnebrandcrème voor gezicht

Ben je van plan om de hele dag buiten door te brengen in de zon? Dan ontkom je niet aan een zonnebrandcrème of zonnebrandolie voor het gezicht in je handtas. Schrik er niet van om een zonbescherming voor het gezicht met een hoge factor te gebruiken. Je hoofdhuid is zeer gevoelig voor zonlicht. Veel luxe cosmeticamerken hebben een goede zonnebrandcrème voor het gezicht, zoals Rituals, Eucerin en La Roche. Factor 30 tot factor 50 is normaal. Groot voordeel van deze speciale crèmes is dat ze niet vet zijn en dun van structuur, zodat ze makkelijk zijn aan te brengen.

Aftersun op je gezicht

Was je te laat met smeren? Dan is het goed om een aftersun op je gezicht aan te brengen ter verlichting. Echt herstellen zal je huid niet, maar een goede aftersun kan zeker verkoeling aanbrengen. Ben je op zoek naar een alternatief product dat verkoeling kan bieden? Dan is pure aloë vera-crème een fijn middel. Nog beter is het natuurlijk om de volgende keer wel met goede zonbescherming voor het gezicht op pad te gaan, bijvoorbeeld in een (nood) miniverpakking.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021