Excite

Hoe maak je veilig gebruik van je zonnebank?

Het is heerlijk om onder de zonnebank te gaan! Het is lekker warm, je ligt ontspannen en je krijgt er een mooi bruin kleurtje door! Maar het is niet goed als je te vaak onder de zonnebank gaat. Je huid veroudert sneller en je vergroot de kans op huidkanker. Laat je dus goed informeren hoe je veilig onder de zonnebank kunt.

Veilig zonnen onder de zonnebank

Voordat je onder de zonnebank gaat, is het belangrijk om je huidtype vast te stellen. Je kunt een zonnebank namelijk instellen op sterkte en tijd. In de gebruiksaanwijzing van je zonnebank staat beschreven hoe lang en met welke sterkte je onder de zonnebank mag. Ga je naar een zonnestudio? Dan kun je daar om advies vragen.

Voordat je onder de zonnebank gaat

Het nemen van een zonnebank begint met de juiste voorbereiding. Smeer je van tevoren in met een speciale zonnebrandcrème voor de zonnebank. Een goede crème is bijvoorbeeld Australian Gold. De crème zal je huid beschermen en ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt. Stel verder altijd de tijd in, te lang onder de zonnebank is niet goed! Onder een zonnebank kan je ook verbranden. Verder is het belangrijk om je ogen te bedekken met een bril. Het uv-licht is namelijk slecht voor je ogen.

Eenmaal onder de zonnebank

Er zijn twee mogelijkheden bij het gebruik van een zonnebank. Sommige mensen kiezen voor een zonnebankkuur. Door een paar keer per week onder de zonnebank te gaan, zul je snel een kleurtje krijgen. Bouw dit langzaam op. Naarmate je huid meer gewend is, kun je langer onder de zonnebank gaan. Houd na de eerste dag altijd een rustdag om te kijken hoe je huid reageert.

Andere mensen gaan bijvoorbeeld één keer per week onder de zonnebank om hun kleurtje in stand te houden. Houd hierbij altijd dezelfde tijd en sterkte aan die bij jouw huidtype past. Verder geldt er voor beide manieren een maximum van vijftig keer per jaar!

Na de zonnebank

Je mag gewoon douchen als je onder de zonnebank vandaan komt. Smeer je huid daarna in met bodylotion. Hiermee voorkom je dat je huid uitdroogt en blijft je huid langer bruin!

Zonnebank bij huidproblemen

Je huid kan overgevoelig reageren op de zonnebank. Lig je onder de zonnebank en voelt je huid pijnlijk en branderig aan? Ga er dan gelijk onder vandaan. Bij chronische huidproblemen wordt altijd aangeraden om eerst advies aan een arts te vragen. Sommige problemen verergeren door de zonnebank, terwijl andere huidproblemen er juist baat bij hebben!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021