Excite

Bescherm je huid met zonnespray

Hoewel de zon bij blootstelling aan zonlicht een positieve invloed op onze lichamen heeft, kan een teveel aan uv-stralen een schadelijk effect op de huid hebben. Gebruik daarom zonnespray om jezelf hier tegen te beschermen. Op deze manier voorkom je dat je eindigt met een verbrande huid en pijnlijke ledematen.

Lekker in de zon

Veel mensen zijn gek op zonvakanties. In een land zoals Nederland, waar het overwegend bewolkt is, reizen ieder jaar duizenden mensen voor hun vakanties af richting de zon. Het liefst wordt er op de plaats van bestemming al vanaf 's ochtends vroeg gebakken op het strand om een felbegeerd bruin kleurtje te krijgen. Daarnaast wekt de zon een positief humeur bij ons op door de aanmaak van endorfine in onze hersenen. Hierdoor heb je de neiging om dingen positiever in te zien en zelfs nog vaker in de zon te gaan zitten.

Zonnebrandcrème en zonnespray

Toch is het belangrijk om te onthouden dat de zon ook schadelijk kan zijn voor onze huid en op de lange termijn zelfs huidkanker kan opwekken. Het is daarom belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Het nadeel van zonnebrandcrème is dat er vaak witte strepen op je huid achterblijven.

Tegenwoordig bestaat er ook zonnespray waarbij je de zonnebrandcrème in kleinere hoeveelheden over een groter oppervlakte van je huid kan verdelen. Zonnespray wordt verkocht in bussen en zijn vaak net iets prijziger dan zonnelotion, maar het gebruiksgemak is des te beter. Daarnaast komt zonnespray in handige zakformaten, waardoor het makkelijk mee te nemen. Aangezien er door dit handige product nu geen excuus meer bestaat om jezelf niet in te smeren, kun je weer met een gerust hart de zon in gaan.

Voldoende bescherming met zonnespray

Uit onderzoek is gebleken dat zeven procent van de vrouwen haar huid niet voldoende beschermt. De meesten rennen op een zonnige ochtend gewoon de deur uit zonder zich in te smeren. Zonnespray is een handige oplossing om dit probleem te verhelpen en te voorkomen dat vrouwen met een rode kreeftenhuid eindigen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021